Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

Chef Bert Vrancken (PXL-Catering) verklapt zijn recept voor de feestdagen: kabeljauwhaas met fijne groentjes en witte wijnsaus

11/12/2025

Elke schooldag voorziet Bert Vrancken tal van hongerige studenten van lekkere en gezonde kost. Met ervaring in verschillende restaurants, waaronder zelfs sterrenzaak La Butte aux Bois, tilt hij de keuken van PXL-Catering naar een hoger niveau. Toch blijft hij trouw aan eenvoud. Ook in zijn feestrecept.

“Kabeljauwhaas met fijne groentjes is een klassieker, maar de pure smaken maken het toch heel bijzonder en feestelijk. Geen overdaad, geen tierlantijntjes, maar een bord dat uitnodigt om samen te genieten”, vertelt hij.

 “Voor de wijnkeuze kan ik niet om Limburg heen: de chardonnay van het Truiense wijndomein Goire de Duras past perfect bij de kabeljauw. Voor de bierdrinkers raad ik Fourchette Grand Cru aan, een gastronomisch blond bier dat gerijpt is op sauvignon blanc-eiken vaten."

Verschenen

Limburgse chefs verklappen hun recepten: vijf supergemakkelijke sharing dishes voor de feestdagen | Het Belang van Limburg