Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

In welk studentenresto eet je de beste spaghetti? “De pasta is bij PXL beter dan in veel Vlaamse brasserieën”

2/10/2025

Niets zo studentikoos als een dampend bord spaghetti bolognese. Pizzakampioen Rocco Cagliostro schoof mee aan in de drie grootste studentenrestaurants van Limburg en kroonde er zijn favoriet: “De pasta is hier beter dan in veel Vlaamse brasserieën”, zegt hij over de spaghetti van PXL-Catering.

Cagliostro is één van ’s werelds beste pizzabakkers, met 24 (inter)nationale trofeeën op de kast. De liefde voor gastronomie kreeg hij van thuis uit mee: Vlaamse kost én de gerechten van zijn Italiaanse nonna. Zijn eigen zaak, Rocco Cagliostro in Genk, werd in 2022 door onze krant verkozen tot beste pizzeria van Limburg.
“Aan de toog van PXL stelt de chef zelf je bord samen. Voor je neus gaat de pasta in het water, achter de toog blinken pakken De Cecco en een doos olijfolie van Pantaleo. Zelfs de tomaten zijn van Mutti, topproducten die zich vertalen in het bord. De portie? Royaal: véél pasta en nog meer saus. Voor de fijnproevers misschien net iets té veel saus, maar welke student maalt daarom?

"De smaak is rijk en gelaagd, duidelijk het resultaat van een saus die urenlang zachtjes heeft gesudderd. Wortel, selder, rode wijn: het zit er allemaal in. Het gehakt mocht iets fijner, maar de pasta was perfect al dente. Pluspunten: brood erbij, keuze uit klassieke parmigiano, een kaasblend of een vegan alternatief. En ja: hier staat spaghetti bolognese élke dag op het menu. De pasta is hier beter dan in veel Vlaamse brasserieën.”

Prijs: 5,9 euro voor studenten, 7,2 euro voor collega’s en 9,9 euro voor externen
Score: 9/10

Verschenen

GEPROEFD. In welk studentenresto eet je de beste spaghetti? “Beter dan in veel Vlaamse brasserieën” | Het Belang van Limburg